Ubojnia drobiu „Jan-Mar” jest firmą rodzinną, która swoją działalność produkcyjną i handlową rozpoczęła w 1997r. Przedsiębiorstwo zostało założone przez Marka Bejm i początkowo zatrudniało jedynie 8 osób. W latach 1997 – 2009 liczba zatrudnionych osób wzrosła do 60. Firma w 2007 roku przeszła zmianę pokoleniową, która zaowocowała pozytywnymi efektami w działaniu przedsiębiorstwa. Dotychczasowy właściciel firmy Marek Bejm uzyskał wsparcie i bezcenną pomoc swoich trzech synów. Zmiana pokoleniowa umożliwiła ekspansję wyrobów na rynki Unii Europejskiej, które rozwijają się aktualnie bardzo dynamicznie.

 

Obsługujemy klientów z południowej część Polski oraz Czech, Słowacji, Niemiec i Austrii. Na rynku polskim współpracujemy z wieloma Zakładami Mięsnymi, hurtowniami, sieciami detalicznymi. Naszym odbiorcom oferujemy drób najwyższej jakości, tylko z polskich kontrolowanych  ferm drobiu. Wyroby nasze cechują się zawsze świeżością oraz bardzo dobrą jakością.

NAJWAŻNIEJSZA JEST JAKOŚĆ
Jan-Mar to przedsiębiorstwo ceniące najwyższą jakość świeżych i mrożonych elementów drobiowych, wykrawanych ręcznie przez wykwalifikowany zespół pracowników. Dzięki ręcznej obróbce mięsa i nowoczesnym rozwiązaniom jesteśmy w stanie zapewnić naszym klientom najwyższą jakość oferowanych produktów. Realizując politykę najwyższej jakości współpracujemy tylko ze sprawdzonymi polskimi fermami drobiu w oparciu o zasady „fair play”.
Aby sprostać najwyższym wymaganiom naszych klientów odnośnie jakości oferowanych produktów, wdrożyliśmy standardy produkcji elementów mięsa świeżego bez jakichkolwiek dodatków chemicznych, konserwujących i poprawiających jego wygląd.

DRÓB NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
W naszej ofercie znajdą Państwo  przede wszystkim świeży i mrożony drób oraz elementy drobiowe. Wychodząc jednak  na przeciw potrzebom naszych klientów proponujemy Państwu również mięso z Indyka, Gęsi oraz Kaczki, dostępne w całości oraz  w wybranych elementach.
Serdecznie zapraszamy Państwa do kontaktu z naszym działem sprzedaży w celu poznania dokładnych szczegółów naszej oferty.

ATUTY NASZEJ FIRMY
• najwyższa jakość  produktów,
• 20 lat doświadczenia,
• gwaranancja dobrego smaku,
• doświadczona  kadra,
• szeroki asortyment,
• klient na pierwszym miejscu,
• własny transport,
• terminowość dostaw.

Udokumentowane posiadanie „polskiego akcentu” i wysokie noty przyznane produktowi przez specjalistów z branży spożywczej - to warunki uzyskania certyfikatu „Doceń polskie”. Godło to nie jest nadawane automatycznie; otrzymują je tylko wyróżniające się artykuły żywnościowe. W gronie uhonorowanych wyrobów znalazł się m.in. kurczak świeży kl. A Ubojni Drobiu JAN-MAR z Borowego. Certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT dowodzi jego najwyższej jakości. Wyróżnienie przyznano podczas XVII certyfikacji żywności przeprowadzonej w ramach programu „Doceń polskie”. Patronem honorowym tego przedsięwzięcia jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Decyzja o wyróżnieniu kurczaka świeżego kl. A zapadła podczas XVII atestacji żywności, która odbyła się 29 lipca 2015 r. w Czeladzi. Tego dnia Loża Ekspertów programu „Doceń polskie”, której członkami są specjaliści z branży spożywczej, oceniła ponad 200 produktów, które zakwalifikowano do udziału w audycie. Artykuły te posiadają tzw. polski akcent. Pod pojęciem tym kryje się związek wyrobu żywnościowego z naszym krajem; tradycyjna receptura, bazowanie na rodzimych składnikach lub produkcja wyrobu na terenie Polski. Do certyfikacji kwalifikowana jest tylko żywność spełniająca ten warunek.
Wszyscy eksperci indywidualnie ocenili wyroby biorące udział w audycie, a następnie każdemu z osobna przyznali punkty w skali 1-10 za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny. Warunkiem zdobycia godła promocyjnego jest uzyskanie m.in. 7,5 punktu. Żywność z maksymalnymi notami zdobywa także tytuł TOP PRODUKT. Certyfikat nadawany jest na 2 lata, po ich upływie producent może ponownie zgłosić produkt do oceny; eksperci sprawdzają go raz jeszcze i decydują czy wyrób mimo upływu czasu nadal zasługuje na rekomendację programu „Doceń polskie”.
- Od samego początku istnienia programu, czyli od 2011 roku, jego patronem honorowym jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. To jedno z niewielu przedsięwzięć tego typu cieszących się wsparciem ministra. Regulamin programu jasno określa wymagania, które należy spełnić, aby uzyskać certyfikat. Godło „Doceń polskie” nie jest przyznawane każdemu, kto o nie zabiega. Wyróżnione produkty zostały sprawdzone przez doświadczonych ekspertów z branży spożywczej. Konsumenci wybierając produkt oznaczony biało-czerwonym logotypem „Doceń polskie” mogą być spokojni o ich jakość - podkreśla Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Reklamy

Farmer

Najnowsze na stronie

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Reklamy

Luk-Pol